PC

Devolver Digital nam donosi GRIS, atmosferičnu puzzle igru sjajnog vizuelnog stila

Kada pomislimo na Devolver Digital, uglavnom pomislimo na sjajne indie naslove, ali obično to budu oni malo krvaviji i brutalniji, sa “nekorektnim” smislom za humor.

Zato smo veoma iznenađeni igrom koju nam danas predstavljaju, koja svojom umirujućom i melanholičnom pojavom dosta odskače od tradicionalnog repertoara ovog izdavača. U igrimo smo u ulozi devojke čije je ime naslov igre, Gris, koja prolazi kroz težak i bolan period u svom životu, koji se oslikava kroz njenu suknju u igri, kao gejmplej mehanika koja joj donosi nove moći.

Svet igre predstavlja stilizovani emotivni život Gris, koja će kroz priču otkrivati nove puteve, a izgled i reaktivnost sredine će oslikavati njeno emotivno stanje. Gejmplej igre je poprilično “light”, odnosno kako kažu developeri, oslobođen je stresa, frustracija i straha od smrti, i fokusira se uglavnom na zagonetke i platformerske momente, koji su tu radi priče i iskustva, a ne radi preteranog izazova.

Vizuelno igra izgleda kao prava hrana za oči, urađena jako detaljnom akvarel tehnikom i bogata tečnim animacijama, dok je muzička podloga pomalo klišeizirani “tužni klavir” kakav često čujemo u ovakim igrama, ali je sasvim prijatan i na mestu.

Igra stiže negde tokom sledeće godine, a najavljena je trenutno za PC i Switch.

 

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top