PLAY! ; PLAY! Zine

Fallout 76 se neće ni pojaviti na Steamu

Već duže vreme smo svedoci da Bethesda polako sve više svojih igara pre svega vezuje za svoj interni klijent, odnosno za Bethesda Launcher.

Mnoge igre su do sada tek nakon nekoliko meseci dolazile na Steam, poput Quake Champions ili Elder Scrolls Legends, ali i dalje sa velikom inicijativom za igrače da igru pre svega igraju preko Bethesdinog klijenta, a ne preko Steama.

E pa, izgleda da će novi Fallout, odnosno 76-ica, biti prva Bethesda igra koja se uopšte neće pojaviti na Steamu, odnosno moći ćemo da je kupimo i igramo samo preko pomenute Bethesda platforme.

Ovo je potvrđeno preko zvaničnih kanala, iako se od ranije sumnjalo neko vreme, jer je za pc verziju igre stajalo samo generično “PC”, umesto simbol Steama, kako to obično biva. Naravno, ovo važi samo za PC verziju, Xbox i PS4 verzije dolaze odvojeno.

Veoma zanimljiv potez Bethesde, jasno nam je da žele da poguraju svoju platformu u prvi plan, ali smo sasvim sigurni da će se loše odraziti po prodaju igre to što su rešili da ignorišu najpopularniju svetsku platformu za distribuciju igara. Da je ovo neka druga, više popularna igra, razumeli bi njihov potez, ali Fallout 76 prate kontroverze praktično od kada je najavljen, pa nismo sigurni da je igra za koju želite da je igrači probaju i zapravo pravo rešenje za izuzimanje sa Steama.

Igra dolazi u B.E.T.A (Break it Early Test Application) fazu ovog oktobra, a prema onome što piše na sajtu, beta verzija će zapravo biti puna verzija igre za testiranje, i sav progres će biti prenet jednom kada igra u potpunosti izađe.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!