PLAY! ; PLAY! Zine

Encased – oldskul RPG u duhu starih Fallout igara

Iako je svet nakon apokalipse uvek mračan i depresivan ma na kojoj strani sveta da ga zamislite, ima neke posebne depresije u post-apokaliptičnim pričama koje nam donose ruski autori i umetnici, ma koja da je grana umetnosti u pitanju. Kada govorimo o video-igrama, dovoljno je pogledati klasike Metro i S.T.A.L.K.E.R. i biće vam jasno o kakvoj mračnoj atmosferi govorimo.

Ruska škola RPG igara je poslednjih godina zaista ozbiljno zagrizla u pravljenju svojih verzija depresivnih post-apokaliptičnih RPG svetova u duhu Fallout klasika iz 90-ih godina prošlog veka. Imamo igru Atom koja je uveliko u Early Access fazi i izgleda obećavajuće, a tu je i Insomnia: The Ark koja izlazi kasnije ovog meseca, i koju jedva čekamo da zaigramo.

Danas se ovom dvojcu pridružuje još jedan naslov koji nam doazi iz Rusije, i koji takođe vuče inspiraciju iz Fallout igara. Igra se zove Encased, na njoj radi ruski studio Dark Crystal Games i upravo je počela njena Kickstarter kampanja. U pitanju je izometrijski RPG smešten u naučno-fantastično post-apokalitčno okruženje, sa poteznom borbom.

Radnja igre se odigrava u alternativnim 70-im godinama 20. veka, i vrti se oko misteriozne građevine zvane Dome, koja je pronađena u zabačenoj pustinji i koja pokazuje znake sopstvene svesti. Niko ne zna šta je tačno Dome, ali svi žele da izvuku koristi iz njega. One koji su stvorili Dome nazivaju  “Forefathers” i smatra se da su bili nekakva napredna stara civilizacija.

Autori obećavaju preko 30 sati glavne priče sa ogromnim otvorenim svetom za istraživanje, koji sadrži preko 200 unikatnih lokacija i preko 75 pažljivo izgrađenih sporednih priča i zadataka, koji dodatno obogaćuju svet igre.

Ipak, kako je u pitanju mali i nezavisni studio, a projekat veoma ambiciozan, moraju sredstva tražiti na Kickstarteru, u kampanji koja je tek krenula i gde im je potrebno realno skromnih 100 000 dolara. Ukoliko vas sve ovo interesuje i deluje vam zanimljivo, možete iih podržati na Kickstarter stranici, gde ujedno možete saznati i više detalja o celom projektu.

Mi moramo reći da smo jako zaintrigirani i već smo im dali podršku kao backeri!

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!