PC

Baldur’s Gate 3 u izradi, već se zna i koji studio radi na njemu?

Za mnoge verovatno i dan danas jedan od najlegendarnijih RPG naslova u istoriji jeste Baldur’s Gate 2, vrhunac onoga što nam je izašlo iz Infinity Engine kuhinje rpg igara.

Zato se svaka “mitska” vest o tome da se radi treći nastavak ovog serijala uzima sa velikom dozom nade među fanovima da je to istina. I sada, čini se da je ova vest praktično i zvanično potvrđena, i to iz usta legende odlskul RPG scene, bivšeg vlasnika Interplaya i sadašnjeg prvog čoveka iNxile Entertainment, Brajana Farga.

On je u jednoj Twitter prepisci vrlo otvoreno rekao da on “Zna ko radi na BG3”, što je automatski potvrda da se na igri i radi. Glasine kažu da to može biti Larian, trenutni miljenik fanova RPG serijala, studio koji nam je doneo Divinity serijal, i koji danas važi za jedan od najkompetentnijih studija za kvalitetne RPG igre.

Nedavno se saznalo i da Larian već skoro godinu dana radi na novom naslovu koji nosi kodni naziv Project Gustav, i da je za potrebe tog naslovana angažovano 140 ljudi, među kojima i scenaristi koji su pisali za neke od najboljnih naslova u industriji, poput Fallout 2, Planescape : Torment, Horizon: Zero Dawn i Torment: Tides of Numenera.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top