PC

Jedan pogrešan klik doveo do toga da igra postane popularnija nego što je ikada bila

Verujemo da nema osobe koja barem jednom u životu nije nešto progrešno kliknula, možda je tako poslata poruka pogrešnoj osobi, kupljeno nešto što nema smisla, ili u ovom slučaju – dovelo do velike popularnosti igre.

Takva situacija je zadesila studio HyperReuts, u želji da promoviše svoju igru na pošten način napravio veliku grešku samo jednim klikom.

Developer je želeo da svoju igru, svemirsku pucačinu Evolvation, promoviše podelom besplatnih ključeva, ali je ubrzo shvatio da se mnogi od tih ključeva prodaju nelegalno putem interneta. U želji da tome stane na put, developer je greškom kliknuo na komandu koja je deaktivirala veliki broj ključeva koji su pošteno kupljeni.

Tada je sve počelo, prvo su mnogi besni fanovi bombradovali Steam stranicu igre negativnim ocenama zbog te neverovatne, ali slučajne, manipulacije pa je igra dobila veliki broj negativnih ocena i žalbi.

Zaposleni je imao vremena i strpljenja da svakome odgovori da se radi o grešci i zatražio je pomoć od kompanije Valve. Vlasnika Steama nije izašao u susret po pitanju deaktiviranih ključeva, već je dobio savet da istraži druge opcije.

Tako je developer došao na odluku da privremeno načini igru besplatnom, ali mukama nije došlo kraja. Svako voli besplatne stvari pa je tako veliki broj igrača pohrlio da za dž isproba Evolvation i tako je broj igrača sa svega 1 na dnevnom nivou skočio na čak 180,000 igrača.

Problem je u tome što se tako nešto nije ni očekivalo, pa su nastali problemi sa logovanjem i selektovanjem brodova. Developer je na ovo odgovorio nadogradnjom servera, ali je problem što taj tim koji čini svega dva čoveka ne zarađuje gotovo ništa jer igra nema sistem monetizacije.

Stvarno se nadamo da će developeri naći način da se oporave iz ovog haosa u koji su upali zahvaljujući jednom pogrešnom kliku.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top