PLAY! ; PLAY! Zine

Bethesda planira da nastavi da koristi Skyrim endžin i u narednoj deceniji

Ma koliko je, sa dizajnerske strane, Skyrim izgledao prelepo te jeseni 2011. godine (izašao tačno na današnji dan!), on je čak i tada odavao utisak zastarele grafike sa previše problematičnih elemenata u kodu i funkcionalnosti samog endžina.

Zato nas je veoma iznenadila informacija koja je stigla od strane glavnog Bethesda čoveka, Toda Haurda, koji je u intervjuu za nemački časopis Gamestar rekao da će Bethesda nastaviti da koristi Creation endžin(kako je ime Skyrim endžina) i u nadolazećim naslovima u trećoj deceniji 21. veka.

Konkretno, on je rekao da će Starfield i The Elder Scrolls 6 takođe biti naslovi rađeni u tom endžinu, samo veoma modifikovani i unapređeni. Kako kaže: “Volimo naš editor. Omogućava nam da kreiramo svetove veoma brzo i moderi ga znaju uzduž i popreko. Postoje neki elementarni načini na koji mi kreiramo naše igre, što nam omogućava da budemo veoma efikasni, i mislimo da je tako najbolje da ostane”.

Iskreno, ovo nas malo plaši, jer ovaj endžin svoje tehničke nedostatke pokazuje svakog dana sve više i više, dovoljno je videti reakcije ljudi na beta testiranje Fallout 76, i biće vam jasno koliko je situacija alarmantna, tako da se nadamo da će Bethesda u međuvremenu shvatiti da je vreme da se nešto menja, a pod “nešto”, svakako mislimo na endžin.

Preporučujemo da pogledate video ispod, kako biste razumeli koliko je Creation zastareo za današnje potrebe.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!