PLAY! ; PLAY! Zine

Telltale Games se i zvanično zatvara, njihove igre se povlače sa Steama

Nakon što je u septembru ove godine gejming svet zatekla, za upućene ne toliko iznenađujuća, informacija da Telltale stavlja katanac na vrata, sada je taj proces i zvanično otpočeo u papirološkom smislu.

Kompanija pod imenom Sherwood Partners je otpočela proces prenosa dobara na potraživače i kreditore, kako bi se Telltale i zvanično rasformirao. Neće biti klasičnog procesa bankrota jer frima nije ni ušla u bankrot, već su prosto glavni ljudi u Telltale shvatili da posao više nije održiv i da moraju da prekinu sa radom.

Sherwood Partners trenutno radi procenu imovine i svih drugih aktiva kompanije, kako bi znali sa čime firma raspolaže, i kako bi zatim krenuli sa namirovanjem dugova, do će se ostatak prodati po tržišnoj ceni. Ujedno, krenuo je i proces uklanjanja Telltale igara sa stima, jer trenutno niko ne poseduje te licence, i on će se nastaviti do daljnjeg, tako da ukoliko ste želeli da kupite neku od Telltale igara, bolje bi bilo da požurite dok ne nestanu potpuno.

Fanovi Walking Dead serijala ipak neće biti ostavljeni na cedilu, jer će poslednju sezonu završiti studio Skybound, koji je preuzeo taj posao.

 

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!