PLAY! ; PLAY! Zine

THQ Nordic kupio još dva studija, ima ukupno 55 igara u razvoju

THQ Nordic nastavlja sa kupovinom studija i povećanja svog asortimana igara pa je sada, nakon kupovine kreatora Metro serijala i studija Handy Games, pod svoje okrilje doveo još dva studija.

Prvi studio koji je nedavno kupljeni je Coffee Stain, iza kojeg stoji urnebesni  Goat Simulator, a od početka godine su nam doveli i Deep Rock Galactic, zanimljivu co-op avanturu u kojoj igrate kao patuljci-rudari.

Drugi kupljeni studio je finski Bugbear, koji nam je najpoznatiji po FlatOut serijalu i nedavno objavljenoj trkačini Wreckfest.

THQ Nordic je ovako značajno povećao svoje redove i broj zaposleni, a isto tako kupuje i veliki broj franšiza, kao što je nedavno kupio prava na Kingdoms of Amalur, Second Sight, TimeSplitters i ostale franšize.

Na osnovu toga smo se zapitali na koliko igara se onda trenutno radi pod okriljem THQ Nordica? Zahvaljujući nedavno otkrivenom izveštaju zarade je otkriveno da je ukupno 55 igara(!) u razvoju, od kojih 35 još uvek nije najavljeno.

I pored kupovine franšiza i studija, THQ Nordic beleži fantastičan rast od čak 47% u odnosu na prethodnu godinu, pa tako definitivno možemo očekivati još prisvajanja studija i igara.

Subscribe na naš YouTube za uvek najnovije video opise!