PC

Amazon navodno razvija platformu za strimovanje igara

U protekloj godini smo videli dosta kompanija kako predstavljaju platforme koje će služiti strimovanju video igara, što znači da će se softver pokretati na nekoj udaljenoj “aždaji” dok će igrači sve to putem interneta dobijati na ekranu bez obzira na hardver.

Mnoge kompanije vide budućnost u tome, pa tako Majkrosoft predviđa da će strimovanje u narednih pet godina postati masovno korišćeno, a i Gugl je već predstavio svoju platformu sa Assassin’s Creed Odyssey.

Sada su se pojavile glasine da i Amazon radi na razvoju svoje platforme za strimovanje igara, gde su anonimna lica bliska kompaniji za The Information otkrivela da bi Amazonov servis trebao da se pojavi do 2020. godine. Izvor je takođe otkrio da su već započeti pregovori sa izvesnim izdavačima o mogućim igrama koje bi se našle na toj platformi.

Amazon i na ovom polju već ima konkurenciju, poput dve gore spomenute kompanije, ali postoji još više njih koji se bore da predstave što bolje efikasnije rešenje.

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top