PC

Resident Evil 2 rimejk ima fantastičan start, Capcom zadovoljno trlja ruke

Ne znamo da li je dobro ili loše po gejming industriju kada je jedna od najboljih igara u mesecu i već sada pretendent na igru godine zapravo rimejk preko 20 godina stare igre, ali Resident Evil 2 Remake apsolutno zaslužuje sve pohvale koje su mu upućene.

Taj kvalitet i uzbuđenje koje se stvorilo oko igre su se na sreću po Capcom veoma brzo prelile i na onaj finansijski deo, jer je igra imala apsolutno sjajan start u svakom pogledu.

Za svega jedan vikend, u prva tri dana prodaje, igra je već uspela da dođe do ruku tri miliona srećnih vlasnika, koliko je prodato primeraka.

Za poređenje, Resident Evil 7 je prodat u oko 2,5 miliona primeraka u prvih tri dana.

Ono gde RE2R obara rekord jeste start iz snova na Steamu, i predstavlja drugo najuspešnije lansiranje igre na ovoj platformi u istoriji Capcoma. RE2R rimejk je tokom vikenda u proseku aktivno igralo preko 75 000 ljudi i igra je konstantno bila u top 5 igranih igara na Steamu, što je po prvi put u istoriji Resident Evil frašnize.

Jedina druga igra pod izdavačkom palicom Capcoma koja je imala bolji Steam start jeste Monster Hunter: World, sa neverovatnih 330 000 aktivnih igrača prvog vikenda.

Na kraju, sve ovo je dovelo do pitanja da li možemo da očekujemo još rimejkova starih RE igara, na šta je producent igre Hirabajaši (Hirabayashi), rekao da to sve zavisi od fanova i da njiov glas, ukoliko to žele, treba da se čuje.

Naše je mišljenje da se trenutno uveliko radi na RE8, a da nas nakon toga svakakon očekuje i RE3 rimejk. Sve u svemu poslednjih godinu-dve su sjajne za fanove ovog kultnog serijala, i nadamo se da će se tako nastaviti i u godinama ispred nas.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top