PC

Alan Wake 2 je bio u produkciji, ali je otkazan

Studio Remedy za svojih preko 20 godina postojanja nije uradio previše igara, kao što neki studiji štancaju svake godine novu igru.

Ali, te igre koje jesu uradili, su ostavile neverovatno snažan utisak kod fanova i trag u istoriji gejminga, tako da se svaka njihova nova igra čeka sa uzbuđenjem.

Pored legendarnog Maks Pejn serijala, jedna od svakako najomiljenijih igara ovog studija jeste naslov Alan Wake, vrhunski psihološki horor s početka ove decenije.

Fanovi su se već neko vreme potencijalno nadali da će izaći nastavak, i kako smo saznali iz razgovora koji je portal vg247 imao sa predstavnikom firme, na Alan Wake 2 se pre nekoliko godina zapravo i aktivno radilo, ali da je rad došao u ćorsokak, te se na kraju nije stiglo nigde sa razvojem i projekat je otkazan.

Taj predstavnik firme je Tomas Puha, direktor komunikacija u studiju Remedy, i na pitanje da li možda možemo uskoro da očekujemo da se rad na dvojci oživi, on je rekao da ćemo na to morati da čekamo barem nekoliko godina, jer studio trenutno aktivno radi na završavanju projekta Control, a u produkciji imaju i dve Crossfire igre, tako da su im svi resursi trenutno upregnuti.

Ipak, na kraju su dodali da svakako nisu stavili embargo na ovu franšizu, samo da prosto još nije vreme da se počne sa radom na dvojci.

Pitamo se kako li je izgledao taj prototip dvojke i šta je pošlo naopako, pa su ugasili projekat?

Comments
Play!Zine - preko 12 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Play!Zine 2006-2019

To Top