Opisi

REVIEW: Onikira: Demon Killer

This review is also available in English – Click here!

Onikira je indie igra, ne baš poznatog razvojnog studija. Kao i većina indie igara i ova igrače pokušava da uhvati na foru blještavih boja i popaljujuće muzičke podloge. Ali kao i većina, ne uspeva baš najbolje.

Ovu igru je najlakše opisati kao pokušaj kopiranja dobrih elemenata dva mnogo poznatija naslova- Mark of the ninja i Assassins creed Chronicles: China. Dakle u pitanju je avantura samuraja u feudalnom Japanu, izvedena u side scroll izdanju, gde je osnova gameplaya „idi napred, razbucaj gomilu neprijatelja, idi napred…“. Pored osnovnog napada i osnovnog oružja, kako napredujete dobijate i nova oružja i komboe koje možete da koristite u zavisnosti od toga kakvu opremu nosite.

ss_7077d35c672f3d2c3d5acdad2f7cd4dac2cbb95a

U principu stvari funkcionišu lepo, napredujete po nivoima sekući neprijatelje, muzika vam mazi bubne opne, ali…

Sve ovo brzo postaje jednolično i dosadno, nešto kao serija Game of Thrones (hehehe). Okruženje se ne menja, gotovo je identično tokom cele igre, većina neprijatelja su isti. Imaćete utisak da stojite u mestu. Ali kad smo kod stajanja u mestu, to nije samo proizvod repetitivnosti nego i težine. Ali to nije Dark Souls tip težine, nego jednostavno frustrirajuće glupa težina zbog koje ćete i prvi nivo jedva preći. Takođe, igra nema quick save opciju, nego vas posle pogibije vraća na predhodni checkpoint.

ss_ca8386f7e4009693d8b1bb016d0920f5519c48d0

Grafika je sjajna, mešavina oštrih tekstura vašeg borca i neprijatelja, i blurovane pozadine koja podseća na mrlje od mastila na nekom pergamentu. Kontrast boja i dominacija crne i crvene doprinose sveopštoj mračnoj atmosferi i savršeno se uklapaju u setting. Animacija borbe je tečna i prilično realistična, stičete osećaj da su oružje i borac jedno.

Ako ste fanovi side scroll igara, svakako probajte. Ne dozvolite da vas pokoleba ni gomila bagova koji su svakako prisutni. Lepa grafika i dobra muzička podloga, uz relativno tečan gameplay, trebalo bi da garantuju nekoliko sati zabave. Ali na kraju krajeva to je sve što ova igra nudi i to je ono što je čupa iz ponora ispodprosečnosti.

 

Autor: Borislav Lalović

Onikira: Demon Killer

0

Za:

  • Dopadljiva grafika
  • Muzička podloga
  • Zabavan setting

Protiv:

  • Nivoi težine
  • Ništa novo
  • Zabava za jedno popodne
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top