PlayStation 4

Novi Playstation 4 je kodnog imena NEO

Nova verzija Playstation 4 konzole koju bi Sony trebalo da otkrije ove godine pre početka Playstation VR neće biti ni PS4.5, a ni PS4K, već NEO, ako je suditi po insajderskim informacijama koje je objavio sajt GiantBomb. Ne, novi Playstation ne krivi kašike.

Ova unapređena verzija PS4 konzole će imati brži procesor, unapređeni grafički čip i nešto bržu memoriju ali sa istim kapacitetom (8GB). Hard diskovi u novim konzolama će biti isti kao u dosadašnjim, ali se trenutno ne pominje da li ćemo viđati kapacitete preko 1TB. Nova konzola će koštati 400 evra.

Ali, to nije sve. Počev od oktobra, sve Playstation 4 igre će morati da imaju dva moda – ”Base mode” i ”NEO mode” kako bi podržavale obe verzije konzole. Igre će u NEO varijanti imati stabilniji ili bolji framerate nego ”obične” verzije, podržavaće 4K rezoluciju iako neće raditi u istoj jer Sony insistira da NEO mode uvek donosi bolje performanse u odnosu na originalnu PS4 konzolu.

Dobra vest je da Sony ne želi da forsira prelazak na novu verziju konzole i tako deli tržište tako da neće biti igara koje radi isključivo na NEO konzoli, niti je developerima dozvoljeno da forsiraju igranje u ovom modu nudeći nove sadržaje. Igra mora biti identična u obe verzije.  Takođe, sve igre moraju da imaju istu podršku za prateću opremu, što znači da nova konzola neće biti specifično ciljana za VR kao što se ranije smatralo, već samo da će imati bolje performanse u tim igrama.

Što se tiče igara, već u septembru ćemo videti prve naslove koji će imati podršku za NEO, mesec dana pre izlaska odgovarajućeg hardvera. Postojeće PS4 će moći da budu patchovane na NEO, ali je bolje ne nadati se ovome jer će verovatnije biti da izdavači ciljaju podršku samo za najnovija izdanja.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top