Vesti

Lionhead studios je zatvoren!

lionhead

Kompanija Lionhead, koju je osnovao čuveni Peter Molyneux, od danas je zvanično zatvorena. Kompanija je osnovana 1996 i podarila je hit naslove poput Black & White i Fable, sa svim svojim nastavcima. Od 2006 godine funkcioniše u okviru Microsofta koji je kupio kompaniju i time označio njen fokus sa razvoja za mnoge platforme na razvoj prvenstveno za Xbox i delimično PC odnosno Windows. U martu ove godine, Microsoft je objavio da se naslov Fable Legends otkazuje i predložio je zatvaranje studija. Nije proteklo puno, samo nekih 6 nedelja, do objave da je Lionhead i zvanično zatvoren.

Kakva će biti budućnost zaposlenih u studiju ostaje da se vidi, ali je sigurno da makar neko vreme nećemo videti igre iz Fable serijala.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top