Ostalo

Gamescom 2016: Syberia 3, Surge, Black Desert Online

Nakon posete velikim izdavačima poput EA i Ubisoft, osvrnuli smo se i na one ”male” ali ništa manje bitne igre na ovogodišnjem Gamescomu.

Syberia 3

syberia 3-1

Posle više od 10 godina ponovo ćemo imati priliku da iskusimo hladne zime Syberie i nastavimo priču Kate Walker. S time, igra će poceti odmah nakon kraja druge igre pošto Kate pronalazimo probuđenu na obali ostrva posle brodoloma. Sam demo koji smo mogli da vidimo na Gamecomu ove godine je pokazao da ne samo sto ćemo se vratiti u veoma prepoznatljiv seting Syberie nego će nas očekivati mnogo više nego što su prethodne igre sadržale. Igra će biti potpuno 3D sa skriptovanom kamerom koju ćete moci da pomerate do određenih granica.

syberia3-2

Sto se sveta tiče, igra će ponuditi mnogo više interakcija kako sa okolinom u obliku skupljanja tragova za rešavanje zagonetki, tako i radi detaljnijeg upuštanja u sam svet u kom se nalazite. Tu su takođe dijaloške opcije prikazane u sad već opšte prihvaćenom dijalog točku. Od njih će uveliko zavisiti kako će se sagovornici ponašati prema vama dalje kroz igru. Ali, ne brinite, biće tu i starih dobrih i pošteno teških zagonetki po kojima je igra poznata. Syberia 3 izlazi 1. decembra a Collectors Edition će sadržati stvari kao što su figura Kate Walker, art book, deo grafičke novele i soundtrack.

 

Surge

Ono što Surge prikazuje jeste šta bi se desilo kada bi Dark Souls bila naučno-fantastična igra. Surge će od samog početka kad ga vidite napraviti taj „ovo je kao Dark Souls” osecaj. Sama igra se dešava u dalekoj budućnosti a vaš lik će umesto metalnog oklopa biti zaglavljen u metalnom egzoskeletu. Ali, manje-više sve teze koje se koriste za pravljenje igara poput Dark Souls su pokrivene: većinski melee borba, stamina kao vaš limitor za količinu akcija, mali broj protivnika i veoma teška i izazovna borba sa njima, skupljanje Tech Scraps-a umesto duša i isto njihovo gubljenje prilikom smrti i vraćanje ukoliko se vratite na lokaciju smrti, čudovista se ponovo pojavljuju ako poginete, poprilično otvorene mape za istrazivanje i prečice. Naravno, iako ima toliko istih stvari, Surge donosi neke svoje jedinstvene novine koji će vam dati razlog da je igrate.

Tokom borbe ćete moći da ciljate više razlicitih delova protivnika i tako mnogo bolje pogađate neke slabe tačke, a pošto ih dovoljno oštetite taj deo možete i da odsečete i ako se na njemu nalazi oružje ili neki deo oklopa isti taj i pokupite. Igra vam takože pruza mnogo više opcija za pravljenje predmeta, do nekih koji će imati jedinstvene atribute. Umesto Ability-a imaćete implante za koje nećete imati samo ograničenje u broju instaliranih nego ce i crpeti energiju iz vašeg egzoskeleta pa ćete sve zajedno morati da balansirate. Tokom sinematika igra vam nikad neće oduzeti kontrolu i uvek ćete moći sami da ih u realnom vremenu iskusite ili ignorišete. U svakom slucaju, ova igra ostavlja veoma dobar utisak na svakog ko je zamišljao kakav bi Dark Souls izgledao da je u dalekoj budućnosti sa robotima i naprednom tehnologijom. Igra će nam stići negde u 2017. godini za PC, Xbox One i PS4.

 

Black Desert Online

Posle dva veoma velika i zanimljiva update-a koji su doneli ne samo nove regije, oružja za opsedanje gradova, brobe za teritorije i nove klase, na Gamescomu je najavljen potpuno novi update i sistem za igrače sa likovima na višim nivoima. Sa time najavljujemo sledeću ekspanziju pod nazivom Margoria, koja će prakticno duplirati sam svet Black Desert igre, doduše najvećim delom u obliku Margoria mora koje će se prožimati celim severnim delom mape. Ovom ekspanzijom igra će se veoma posvetiti pomorskim borbama i istraživanjem samih dubina mora sa novim sistemom za plivanje i ronjenje. Druga verika promena je dodavanje Awaken Weapon sistema, iliti pošto udarite nivo 50 moći ćete da određenim klasama, bar za sad, probudite alternativni set oružja koji će dodatno promeniti kako neke klase funkcionišu i poboljšati ih, pa će recimo warrior dobiti dvoručni mač i moći da nanese više štete, dok će sorcerer da dobije kosu i umesto pojedinačnih meta moći da se bori protiv mnogo više protivnika u isto vreme. Nova oružja će stići tokom oktobra dok će sama Margoria ekspanzija stići krajem godine.

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top