Vesti

Valve proslavio 20 godina postojanja

Valve je osnovan 1996. godine od strane Gejba Njuela i Majka Haringtona nakon što su napustili Microsoft i rad na Windows operativnim sistemima. Krajem 1998. Valve izdaje Half-Life i stvara istoriju.

O samom Half-Life nema potrebe trošiti reči, a i već smo pričali o istom u prvoj epizodi serijala Reinstalacija. Milioni prodatih kopija igre, naročito zahvaljujući modovima poput Counter-Strike i Team Fortress, obezbedili su Valve-u da nastavi dalje sa inovacijama. Zatim je 2003. godine usledio izlazak Steam platforme i još jedna velika inovacija za studio, softver koji je u početku izazvao veliko negodovajnje igračke publike a vremenom postao najpopularnija digitalna platforma i integralni deo PC gaminga.

Kroz svojih 20 godina postojanja Valve je u svoje redove dodavao najveće talente sa modding i gamedev scene, a zajedno sa njima i nove igre pa smo tako dobili Team Fortress 2, Left 4 Dead, Portal, CS:Go, Dota 2… Danas, Valve je mnogo više od studija za razvoj igara jer su jedan od najvećih igrača na eSports sceni, inovatori na polju virtuelne realnosti i proizvođači hardvera (Steam kontroler i Link).

Svi bitni događaji za Valve uključujući preko 20 igara koje su izdali prikazani su u infografiku koji je napravio Wykhrhm Reddy.

A sada… gde je taj Half-life 3? I torta?

CqoHDLIUMAAP69X

Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top