PC

GTA u proteklih godinu dana doneo zaradu od preko 700 miliona dolara

GTA serijal je verovatno jedan od najpoznatijih i najpopularnijih gejming serijala u istoriji, koji je svoju slavu stekao kao open space sandbox simulator kriminala sa akcentom na vožnju po otvorenim prostorima.

O fenomenu GTA bi se moglo jako puno pisati, ali jednostavno rečeno – GTA je od prvog naslova u serijalu, pa do petice igra doneo jedan revolucionarni i pre svega zabavni koncept, gde niste morali ni da pratite igru, već ste mogli jednostavno da radite po mapi šta vam dušta ište, i mnogi su tako i prilazili GTA igrama.

Popularnost ovog serijala je prirodno donela ogromnu zaradu Rock Staru i Take Two Interactive, a najnoviji podaci koje imamo kažu da je zarada samo u poslednjih 12 meseci premašila cifru od 700 miliona dolara!

Ono što je još zanimljivije kod tih podataka, a što možete videti na tabeli ispod, jeste da je od tog prihoda samo mali deo od direktne prodaje GTA 5 na konzolama i za PC, a da je ubedljivo najveći izvor zarade GTA Online. Ovaj veoma interesantan podatak će nam možda i reći nešto više o budućnosti GTA, pošto se kompanije danas pre svega vode prihodom, a podaci ne lažu – singlplejer sadržaj ne donosi ni desetinu zarade kao multiplejer/onlajn.

izvor grafika: Daniel Ahmad

gta-zarada

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top