Domaća Scena

Ubisoft otvorio studio u Beogradu

Jedan od najvećih izdavača video igara, Ubisoft, proširio je broj svojih ogranaka u Istočnoj Evropi za jedan jer je otvoren studio u našoj prestonici.

Beogradski ogranak trenutno ima 15 zaposlenih koji već rade deo posla na Ghost Recon Wildlands. Studio trenutno mahom čine programeri, a u planu je proširenje na 40 zaposlenih. Ubisoft je izjavio da Srbija ima dosta da ponudi po pitanju talentovanih ljudi u sferi IT-a i da je odluka za otvaranjem studija baš kod nas doneta na osnovu reputacije naše zemlje u ključnim granama koje znače ovoj kompaniji.

Ubisoft je tako prva velika gaming kompanija koja je otvorila predstavništvo u Srbiji, a i inače su vodeći u regionu sa studijima u Bukureštu i Sofiji. Beogradski studio će tako sarađivati sa pomenutim ograncima kompanije na velikim naslovima. Inače je lokacija u strogom centru grada, u Gospodar Jevremovoj ulici, čime je Ubisoft želeo da bude bliže fakultetima u nadi da će sve više diplomaca odabrati upravo gamedev kao svoje buduće zanimanje.

ubisoft-beograd

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top