PC

Watch Dogs 2 na PCu ima ozbiljan sigurnosni propust

Ubisoftova hakerska avantura Watch Dogs 2 je ove nedelje stigla na PC (očekujte naš video!) i za sada je u pitanju odličan port. Sem jednog ozbiljnog problema.

Naime, kako bi zaštitili igrače u online okruženju od varalica, Ubisoft je u igru integrisao sisteam EasyAntiCheat. Ova skripta brani modifikovanje fajlova igre tako što skenira memoriju kompjutera i igrine fajlove u potrazi za izmenama van onih koje sama igra radi (snimanje pozicije i slično). Ukoliko bude primećen promenjen fajl, isti biva obrisan, a samim tim je igru nemoguće modovati i recimo promeniti teksture automobila.

Ono gde EasyAntiCheat ulazi u teritoriju upada na privatnost je druga komponenta zaštite a to je snimanje i slanje screenshotova celog ekrana dok je igra uključena. Gde odlaze ove slike? Na javne servere odakle svako ko zna adresu može da ih vidi. To u teoriji znači da, ukoliko igrate Watch Dogs 2 u prozoru, sav sadržaj u okviru ali i van tog ekrana će možda neko negde videti. Sistem ne prepoznaje šta su privatni podaci i slično, a istovremeno autori istog odgovornost o prikazanim podacima skidaju sa sebe.

Dakle, nemojte slati bitne poruke i slično dok ne igrate Watch Dogs 2, ili barem dok Ubisoft ne ukloni ovu suludu zaštitu koja trenutno pravi više problema nego koristi.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top