PC

Legendarni MMO Asheron’s Call se gasi 31. januara

Mnogo godina pre danas najpoznatije MMORPG igre, World of Warcraft,  svetom su u prošlom veku “vladala” tri čuvena MMO naslova: Ultima Online,  EverQuest i Asheron’s Call. Ultima Online je izašla 1997. godine, dok su EverQuest i Asheron’s Call svetlost dana ugledali 1999. godine.

I dok Ultima Online i EverQuest i dalje aktivno dobijaju nov sadržaj, izgleda da je Asheron’s Call fanovima ovo poslednja prilika da uživaju u svom omiljenom MMO naslovu. Igra je prestala da dobija nov sadržaj već skoro 3 godine, a poslednji patch je na servere stigao marta 2014. U decembru prošle godine, i zvanično je objavljeno da će se serveri ugastiti 31. januara 2017. godine, a to u suštini znači i kraj postojanja ove igre.

Uzalud fanovi pokušavaju da ubede trenutnog vlasnika licence, kompaniju Warner Bros, da proda franšizu nekom drugom ili da bar nađu nekog ko bi imao vremena i resursa da održava svoje servere, jer im stiže zvaničan odgovor da sama kompanija nije više u mogućnosti da održava servere, a da nisu dobili nikakve dovaljno dobre ponude da prodaju licencu.

Asheron’s Call je razvio Turbine studio, a originalni izdavač je bio Microsoft,  da bi posao kasnije preuzeo Warner Bros. Iako je uvek bila u senci Ultima Online i EverQuesta, igra je u svojim mlađim godinama imala stabilne brojke od oko 100 do 200 hiljada aktivnih pretplatnika.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top