PC

Nvidia će promo igre ubuduće vezivati za grafičku uz koju ste ih dobili

Ukoliko ste u poslednjih 5 i više godina kupili neku od novih grafičkih karti kompanije Nvidia, pogotovo iz više ili više srednje klase, verovatno ste imali prilike i da dobijete potpuno besplatno neki od aktuelnih AAA naslova za tu igru. Ovo je ranije dobijano u vidu koda koji ili ide uz samo pakovanje igre, ili biste ga dobili na mejl jednom kada registrujete vašu grafičku na odgovarajući način.

Međutim, po novim pravilima koje je uvela Nvidia, od sada će ove besplatne promo igre moći da se aktiviraju samo ako se na računaru nalazi upravo ona grafička karta uz koju ste i dobili kod. To će se proveravati tako što GeForce Experience prilikom aktivacije koda čekira vaš sistem kako bi validirao da se na njemu nalazi upravo taj komad hardvera uz koji je stigla igra.

Važno je napomenuti da se čekiranje grafičke vrši samo prilikom aktivacije koda, i da nije potrebno da igru igrate isključivo na toj GPU. Dakle jednom kada aktivirate igru, možete je igrati na drugim računarima, zameniti vašu grafičku kartu, pozajmiti nekom nalog…

Ova metoda je najverovatnije usmerena protiv tržišta prodaje ovih promo kodova, jer ne vidimo drugi razlog zašto bi bila uvedena.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top