PC

I Twitch ulazi na tržište prodaje igara

Verovatno svakom ko je iole u svetu video igara, a pogotovo u svetu takmičarskih, odnosno esport igara, zna šta je Twitch. Najveća i najpoznatija gejming striming platforma u zapadnoj hemisferi već godinama suvereno vlada ovim segmentom interneta, i pored brojnih pokušaja razne konkurencije da im oduzme deo tog kolača (Hitbox, Azubu, Stream.me i drugi).

Velika popularnost i razvijena infrastruktura su brzo zapali za oko internet gigantu Amazonu, koji je na leto 2014. godine kupio Twitch za gotovo milijardu dolara. Twitch je kroz godine uvodio brojne novine i funkcije kako bi ovu platformu približile krajnjim korisnicima, ali i olakšali partnerima da lakše i bolje koriste njihove usluge.

Uveli su funkcije poput Clips, kako bi “ubili” highlight sajtove i sav sadržaj ostavili direktno na Twitchu, a nedavno su preduzeli korake i u pravcu uvođenja video kanala za korisnike, kako bi potencijalno ugrozili i sam Youtube.

Iz priloženog se vidi u kom pravcu razvoj Twitcha ide; izgleda da je krajnji cilj kompanije da prosečnom korisniku gejmeru sav spektar njegovih redovnih potreba bude tu, na jednom mestu. Odatle je i logičan sledeći korak sa kojim smo se upoznali u sinoćnjem Twitch blog postu – početak prodaje igara direktno na Twitchu.

Ovaj sistem se zove Get it on Twitch. On će funkcionisati tako što, kada gledate nekog strimera kako igra neku igru, na njegovoj stranici će postojati opcija da direktno kupite igru koju gledate. Ukoliko je strimer Twitch partner, za svaku kupovinu igre na njegovom kanalu dobiće 5% od profita! Ideja je dakle da igru kupite brzo i na jedom mestu i da pritom podržite vašeg omiljenog strimera na taj način. Pored toga, svaka kupovina igre na Twitchu donosi i specijalan Twitch Crate paket sa iznenađenjima i bonus sadržajem vezanim za Twitch, poput novih emotikona, bedževa, stvari vezanih za igru koju ste kupili…

Kupovina igara na Twitchu će se vršiti putem vašeg Amazon naloga i biće dostupna svuda u svetu. Pokretanje ovako kupljenih igara će se vršiti ili preko nove Twitch aplikacije ili pak preko specijalizovanih platformi drugih izdavača (Uplay i druge).

Poznati su i prvi izdavači koji su postali deo ovog programa, poprilično respektabilna lista, i to su: Ubisoft, Telltale Games, Digital Extremes, Hi Rez Studios, Double Fine Games, Fred Wood, 11Bit, Jackbox Games, tinyBuild, Raw Fury, Devolver Digital, Gambitious, Trion Worlds, Blue Mammoth Games, iNK Stories, Versus Evil, Proletariat, Paradox Interactive, Vlambeer i Campo Santo.

Tačan datum početka kupovine igara na Twitchu još uvek nije poznat, ali ga možemo očekivati vrlo uskoro, pošto je najavljen za “proleće 2017. godine”. Da li će te kupovati igre preko Twitcha?

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top