Ostalo

Everywhere – nova igra tvorca GTA 3 i 4

Everywhere je ime novog projekta na kome radi tim Leslija Benziesa (Leslie Benzies), čoveka koji je kao direktor Rockstar Northa producirao Grand Theft Auto 3 i 4, Manhunt 1 i 2, L.A. Noire i Red Dead Redemption. O razlazu između Leslija i Rockstara smo već ranije pisali. Ako pogledamo naslove iza kojih je Lesli stajao, možemo samo da pretpostavimo da če Everywhere biti izvanredno iskustvo.

Očekujemo da će Everywhere biti igra koja simulira i spaja realni i virtuelni svet. Lesli je skupio grupu prekaljenih profesionalaca iz sveta kreiranja igara koji sa tri lokacije, u Edinburgu, Los Anđelesu i Budimpešti, rade na kreiranju novog iskusta u virtuelnom svetu. Osim Leslija, srž tima čine Metju Smit (Matthew Smith) koji je radio u Rockstaru i Kristofer Vardal (Kristoffer Waardahl) eks Cyteck zaposleni.

Igra će koristiti Amazonov Lumberyard endžin, koji je srž Amazonovog Web Servisa (AWS), kao i Amazonovog GameLifta i Twitcha. Zahvaljujući njegovoj mogućnosti za integraciju u Cloud, naprednih dizajnerskih opcija i fantastične grafike, Lumberyard će omogućiti kreiranje i hostovanje velike igračke zajednice u budućnosti.

“Ponosam sam što sam bio deo napredovanja sveta igara, ali mi je još uzbudljivije ono što dolazi u budućnosti. Radni naslov nove igre je “EVERYWHERE” i imamo dugoročnu viziju da se ona razvija i raste zauvek. Naš cilj je da kreiramo platformu gde se igrači mogu zabavljati ali i zabavljati druge igrače, brisanjem linija između realnosti i simuliranog sveta.

Amazonova tehnologija i cloud servisi omogućavaju snagu i flaksibilnost za kreiranje nove vrste igara sa ogromnim igračkim zajednicama, što ranije nije bilo moguće. Još jedna pogodnost je što nam Lumberyardove klijentske i cloud karakteristike omogućavaju da se fokusiramo na inovativne, kreativne elemente naše igre.” -izjavio je Lesli

Nema sumnje da će Everywhere biti drugačiji od svega što smo do sada sreli. Partnerstvo dva džina u IT svetu kakvi su Amazonova tehnologija i Leslijeva genijalnost u produkciji može da dovede do neviđenih rezultata.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top