PC

Everspace-svemirska pucačina koja oduzima dah

Everspace je akciona svemirska pucačina koja svojim vizuelnim dizajnom oduzima dah. Igra je izašla iz svoje Early Access faze u kojoj su ispeglani bagovi ali je najviše rada bilo na VR podršci za Oculus Rift i HTC Vive, sređivanju glavne priče i novim lokacijama.

Da Everspace nije običan eye candy može se zaključiti na osnovu dubine priče. Dizajneri su se potrudili da svaki put kada umrete, budete vraćeni sa nekim znanjem ko ste i gde ste krenuli, tako da na kraju dođete do rešenja velike zagonetke koju Everspace predstavlja. Iako žanr rouge like igara nije najbolja podloga za jaku priču, Rockfish Games želi da promeni taj stereotip.

Everspace nije osmišljen da bude hardcore i da ne dozvoljava greške, već naprotiv. Svaki put kada budete uništeni, vraćate se jači. To može biti štit, jače oružje, motor u brodu ili nešto drugo, sami birate kako da ojačate onaj deo koji vaš najviše muči. Ovakva pomoć je dobrodošla jer opasnost vreba sa svih strana. Letelicu morate održavati, jer vam njeno stanje nije samo zeleno-crvena skala, već upravljivost i funkcionalnost broda zavisi od količine oštećenja. Zato ćete često lomiti glavu gde da ulažete resurse koje teško stičete, u krpljenje broda ili u neki novi dodatak. Pravljenje dodataka je drugi interesantan deo igre. Za to su vam potrebni resursi i nacrt za poboljšanje, koje vam može spasiti glavu ako ga pametno iskoristite. Sve što izmenite bude vidljivo na vašem ljubimcu, za šta se pobrinuo Unreal 4 endžin.

 

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top