PC

Neverovatni fotorealistični demo u pravom vremenu kreiran uz pomoć Unreal 4 endžina

Dostizanje fotorealizma u dizajnu video igara je ono ka čemu sve više teže i developeri i proizvođači grafičkih karti, ali to žele i krajnji korisnici, i na tom polju se napredak beleži svakog dana. Ranije je bilo moguće kreiranje kratkih sekvenci fotorealističnih videa koje su zahtevale veliki broj skupih i nepristupačnih grafičkih kartica. Međutim, talentovani umetnik je u Unreal Engine 4 kreirao zaprepašćujuće realistični demo u realnom vremenu, sa 4K rezolucijom i 60 sličica u sekundi.

Umetnik je tokom svog rada putovao na Kanarska ostrva gde je kreirao više od 200 fotografija unikatnih stena i kamenja. Za rekreiranje stvarnog života u virtuelni svet je koristio tehniku poznatu u filmskoj industriji koja je dosta skratila proces izrade demoa.

Kao što smo već spomenuli, ovaj demo radi u 4k rezoluciji, a umetnik za njegovo pokretanje koristi 2 GTX GeForce 1080 Ti grafičke kartice u SLI modu, sa Intel Core i7-5690X procesorom, ali napominje da su i slabije kartice(GTX 1050 Ti, GTX 1060) sposobne za ovako nešto.

Zadivljujuće je videti ovakav nivo fotorealizma dostignut od strane samo jednog čoveka, pogledajte video i par fotografija pa nam recite vaše mišljenje.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top