PC

Epic Games za varanje u Fortnite: Battle Royale tužio maloletno lice

Epic Games veoma ozbiljno shvata varanje i manipulisanje u Fortnite: Battle Royale u korist igrača, što je najbolje pokazao pokretanjem tužbe protiv dva igrača, koji su i nakon banovanja nastavili da varaju i podstiču varanje.

Nedavno je otkriveno ime jednog od optuženih, zajedno sa podatkom da on ima samo 14 godina. Dečak je banovan iz Fortnitea ukupno 14 puta i svaki put je kreirao nove naloge sa lažnim informacijama, i vršio je takozvani stream sniping, gde učestvuje u meču zajedno sa strimerom, nalazi njegovu lokaciju i ubija njegovog karaktera, što je još jedan od vidova varanja. Sve ove radnje narušavaju uslove korišćenja kompanije na koje svi moraju pristati pre nego što pristupe igri.

Na ovu optužbu je reagovala dečakova majka, koja je istakla da nije dala pristanak da njen sin igra Fortnite, kao i da veruje da Epic Games zbog nedostatka sposobnosti da spreči varanje i modifikovanja igre, koriste maloletno lice kao žrtveno jare kako bi napravili primer za druge.

“Kompanija je u procesu tužbe više igrača zbog igre Fortnite. Umesto da Epic Games tuži sajtove koji pružaju kodove za varanje, oni jure pojedince koji koriste iste te kodove.”

Epic games je u svom pokušaju da varalice privede pravdi i sam rekršio zakon zato što je javnosti otkrio lične podatke optuženog.

Pismo zabrinute majke možete pričitati prateći ovaj link, posredstvom sajta TorrentFreak.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top