Vesti

Platinum Games, studio iza Nier: Automate, radi na kreiranju sopstvene igre

Platinum Games, cenjeni studio koji nam je doneo Bayonettu i Nier: Automatu, želi da pređe na samostalno izdavanje igara umesto dosadašnje saradnje sa velikim izdavačima, izjavio je vođa studija, Atsuši Inaba, u razgovoru za GameInformer:

“Jedna od stvari na koje je Platinum fokusiran je kreiranje sopstvene intelektualne svojine, kreiranje sopstvene igre. Do sada, smo radili na originalnim igrama za različite izdavače. Takođe smo radili na igrama po holivudskim filmovima(Transformers i TMNT igre). Ali smo sve više zainteresovani za ideju izdavanja i izrade sopstvene igre.”

Baš zato je u kompletnom studiju pokrenut program da svako može poslati ideju za igru, zbog čega je tokom cele prošle godine od ukupno 200 zaposlenih pristiglo 70 uređenih dokumenata.

Inaba je dodao da iako planiraju da izdaju sopstvenu igru, neće odustati od saradnje sa drugim izdavačima. Pri izradi svoje igre Platinum Games će se postaviti negde između AAA i indie segmenata, kao i da je u planu da na igri radi oko 20 zaposlenih.

Rad na ovako velikom projektu bi verovatno počeo nakon izlaska treće Bayonette, najavljene na Game Awards, ekskluzivno za Nintendo Switch konzolu.

Intervju u celosti možete pročitati putem ovog linka.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top