PC

Telltale konačno prelazi na Unity endžin

Studio Telltale Games, koji je svoje ime na tržištu video igara izgradio po prepoznatljivim avanturama, poslednjih godina je počeo da kuburi sa prodajom svojih igara.

Jedan od razloga je svakako i zasićenje, jer su njihove igre praktično jedno-te-isto već skoro deceniju, pa je došlo i do prirodnog zamora kod publike. Ipak, jedna od ključnih stavi je i njihov endžin koji koriste praktično od kad studijo postoji, a koji je poslednjih godina zaista krenuoda prikazuje sve svoje loše strane i što se tiče samog izgleda, i što se tične tehničkih detalja.

U pitanju je Telltale Tool, koji je star skoro pa kao i sama kompanija, i govorimo o 2004. godini. Nakon brojnih kritika i lošeg prijema, izgleda da je ovom dugovečnom alatu konačno došao kraj. Kako piše portal Variety, druga sezona The Wolf Among Us, će biti i poslednja igra koja će koristiti ovaj endžin, dok će sa ranije najavljenim The Stranger Things po prvi put preći da koriste Unity.

Videćmo šta će prelazak na novi endžin doneti ljudima iz Telltale, ali svakako im je potrebna sveža krv i nove ideje, jer ukoliko se samo drže novog endžina, mislimo da to neće biti dovoljno.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top