PC

Valve: Radimo na alatu koji će biti precizniji od Steam Spy

Popularni portal Steam Spy je sredinom aprila praktično preko noći ostao uskraćen za njegovu glavnu alatku za rad, te je vlasnik objavio da će izgleda morati da ugasti portal.

Steam Spy je ipak koliko toliko još uvek živ, ali više nije onaj stari izvor informacija, koji je bio veoma značajan i za igrače, ali i za nezavnisne developere, koji su mogli videti koliko se šta igra, šta se prodaje dobro, koliko koja igra i žanr imaju aktivnih igrača… i na osnovu toga odlučiti koje su igre vredne kupovine, ukoliko ste igrač, ili vredne ulaganja u razvoj, ukoliko ste developer.

Ovih dana se u Rusiji održava Business Conference for Games, deo festivala Bele Noći 18 u Sankt Peterburgu, i jedan od gostiju tamo je i Žan-Piter Evert, koji je glavni čovek biznis strane razvojnog odeljenja u Valveu. Prilikom tribine, jedan od pristunih ga je pitao kako Valve planira da nadomesti gubitak Steam Spy, na šta je Evert rekao da Valve radi na boljem i efikasnijem načinu deljenja podataka sa korisnicima i da možemo očekivati nešto uskoro.

Rekli su da nisu imali ništa protiv Steam Spy, ali da je do promena koje su ga oštetile moralo doći zbog GDPR, no da i pre toga sajt nije bio baš previše precizan kod pojedinih igara. On kaže da žele da omoguće svima efikasniji i precizniji pristup ovim podacima i da aktivno rade na novim alatima koji će to omogućiti, ali ostaje pitanje da li će ovo biti “javni” servis kao što je Steam Spy, ili nešto zatvorenijeg tipa.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top