PC

Hangar 13 je za Mafia 3 napravio toliko kontroverzan intro da je kasnije morao biti u potpunosti uništen

Kontroverza u video igrama, odnosno u njihovim pričama, je ono što privlači veliki auditorijum, ali sami developeri ponekada toliko preteraju da na kraju svoj rad moraju u potpunosti uništiti. Sa takvim problemom su se susreli developeri iz studija Hangar 13, tokom rada na Mafia 3.

Kada prvi put pokrenemo ovu igru, dočeka nas intro u vidu dokumentaraca koji malo govori retrospektivno o Linkolnu, protagonisti, i koji nas uvodi u priču. Međutim, on nije od početka bio u planu, već je razvojni tim kreirao intro, koji je odrađen u cold-open stilu, što znači da je igrače direktno uvodio u samu priču.

On je bio toliko kontroverzan da su ga morali odbaciti, ali i u potpunosti uništiti kako ne bi dospeo do očiju javnosti. “Pri samom kraju rada na igri smo se vratili i dodali smo prolog koji je bio izuzetno nasilan i pokazuje Linkolna i njegove prijatelje kako upadaju u zamku mafije, gde se protagonista na veoma nasilan način bori kako bi pobegao”, izjavio je producent igre Hejden Blekmen za Eurogamer.

Ovaj prolog je sem te scene imao i jednu u kojoj ubija policajca kako bi pobegao iz Vijetnama i još drugih elemenata koji su “izuzetno osetljiva tematika”, što bi bilo dosta šokantno za gejming scenu kada bi se pojavilo.

Producent je u razgovoru dalje otkrio da mu je bilo žao što mu je rad propao ali i da je ipak izuzetno ponosan na to kako je Mafia III na kraju izašla na scenu.

Ova igra kod kritike i kod igrača nije prošla baš najbolje, pa je tokom prošle godine došlo do otkaza u Hangar 13, ali je sada situacija znatno bolja, jer je u maju prisvojen novi studio za rad na novoj AAA igri.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top