Mobile

Pokemon Quest za samo jedan mesec zaradio 8 miliona dolara na mobilnim uređajima

Pokemon igre uvek prolaze zapaženo od strane fanova i na samom početku beleže ogroman novčani uspeh. Jedna od takvih je i Pokemon Quest koji se prošlog meseca pojavio kao besplatna igra za mobilne uređaje i Switch konzolu.

Kompanija SensorTower, koja se bavi analiziranjem tržišta mobilnih uređaja, je izdala novi izveštaj u kojem je otkrila da je ova Pokemon igra tokom prvog meseca na Play i App prodavnicama zaradila čak 8 miliona dolara, a u prvoj nedelji je zabeleženo 3 miliona dolara profita.

Pošto je u pitanju free2play igra, zarada dolazi putem mikrotransakcija, a najizdašniji po kupovinu u Pokemon Quest su državljani Japana, koji čine 34% potrošača, a njih prati SAD sa udelom od 24%.

Zarada možda deluje kao izuzetno visoka, ali ona postoji zbog velikog broja igrača koji su igru preuzeli za Android i iOS, ukupno 8 miliona.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top