PC

Encased – oldskul RPG u duhu starih Fallout igara

Iako je svet nakon apokalipse uvek mračan i depresivan ma na kojoj strani sveta da ga zamislite, ima neke posebne depresije u post-apokaliptičnim pričama koje nam donose ruski autori i umetnici, ma koja da je grana umetnosti u pitanju. Kada govorimo o video-igrama, dovoljno je pogledati klasike Metro i S.T.A.L.K.E.R. i biće vam jasno o kakvoj mračnoj atmosferi govorimo.

Ruska škola RPG igara je poslednjih godina zaista ozbiljno zagrizla u pravljenju svojih verzija depresivnih post-apokaliptičnih RPG svetova u duhu Fallout klasika iz 90-ih godina prošlog veka. Imamo igru Atom koja je uveliko u Early Access fazi i izgleda obećavajuće, a tu je i Insomnia: The Ark koja izlazi kasnije ovog meseca, i koju jedva čekamo da zaigramo.

Danas se ovom dvojcu pridružuje još jedan naslov koji nam doazi iz Rusije, i koji takođe vuče inspiraciju iz Fallout igara. Igra se zove Encased, na njoj radi ruski studio Dark Crystal Games i upravo je počela njena Kickstarter kampanja. U pitanju je izometrijski RPG smešten u naučno-fantastično post-apokalitčno okruženje, sa poteznom borbom.

Radnja igre se odigrava u alternativnim 70-im godinama 20. veka, i vrti se oko misteriozne građevine zvane Dome, koja je pronađena u zabačenoj pustinji i koja pokazuje znake sopstvene svesti. Niko ne zna šta je tačno Dome, ali svi žele da izvuku koristi iz njega. One koji su stvorili Dome nazivaju  “Forefathers” i smatra se da su bili nekakva napredna stara civilizacija.

Autori obećavaju preko 30 sati glavne priče sa ogromnim otvorenim svetom za istraživanje, koji sadrži preko 200 unikatnih lokacija i preko 75 pažljivo izgrađenih sporednih priča i zadataka, koji dodatno obogaćuju svet igre.

Ipak, kako je u pitanju mali i nezavisni studio, a projekat veoma ambiciozan, moraju sredstva tražiti na Kickstarteru, u kampanji koja je tek krenula i gde im je potrebno realno skromnih 100 000 dolara. Ukoliko vas sve ovo interesuje i deluje vam zanimljivo, možete iih podržati na Kickstarter stranici, gde ujedno možete saznati i više detalja o celom projektu.

Mi moramo reći da smo jako zaintrigirani i već smo im dali podršku kao backeri!

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top