PC

Axiom Verge na Epic Store nije radio zato što je falio fajl koji se zove “Steam”

Sudbina i slučajnost često prave najkomičnije situacije u životu, pa je tako bilo i večeras, kada je na Epic prodavnici stigla još jedna igra – Axiom Verge.

Axiom Verge je veoma dobra Metroidvania, jedan od hitova sa indi scene poslednjih godina, na kojoj je radio jedan jedini čovek – Tom Hep (Tom Happ).

Axiom Verge je naredne dve nedelje besplatan na Epic Store, kao deo promocije Epic prodavnice, u kojoj se narednih godinu dana dele besplatno 24 igre, na svake dve nedelje, i do sada je već podeljeno pet igara.

Međutim, svi koji su sinoć skinuli i probali da igraju igru preko Epica, zatekli su situaciju u kojoj im igra nije radila i krešovala u jednom trenutku, i to zbog jednog poprilično komičnog razloga – falio je fajl koji se zove Steam.xnb.

U pitanju je audio fajl koji se aktivira prilikom efekata pare (steam) na nekim nivoima, i kako on nije postojao među fajlovima igre, igra nije imala odakle da ga povuče i prosto je prestajala da radi.

Razlog ovome je poprilično banalan, kako je i sam autor rekao. Naime, on je jednostavno izbrisao sve “Steam” fajlove iz datoteka igre, bez i da je gledao čemu služe, zaboravivši da ima i druge fajlove koji nisu vezani za Valveovu platformu Steam, nego za samu igru.

Greška je brzo ispravljena i sada bi sve trebalo da radi normalno, ali komični momenat, koji je i blaga reklama za Valveov Steam, je ipak ostao tu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top