Vesti

Dečak se odrekao Xbox One konzole da bi majci kupio auto, Microsoft je to saznao i poslao mu novu!

Danas, kada mnogi pomisle na decu modernog “internet” doba, pogotovo decu u recimo Americi, verovatno im je prva asocijacija na razmaženost  i manjak osećaja za obevaze i svoje roditelje, ali naravno da nisu sva deca takva i da znaju da su neke stvari važnije i od njihovih hirova.

To odlično razume i trinaestogodišnji dečak Vilijam iz Nevade, koji je rešio da se odrekne svoje voljene Xbox One konzole, kako bio pomogao svojoj samohranoj majici, koja pored njega ima još dvoje mlađe dece.

Majka je prolazila kroz težaj period, te ionako tešku ulogu samohrane majke troje dece je podnosila još teže bez auta, koji otvara mnoge opcije za zaposlenje u Americi.

Dečak je to uvideo i shvatio je da želi da preuzme odgovornost kao najstarije dete, te je video kako neki jutjuberi majkama kupuju kola, i isto to je poželeo i on, pa je na Fejsbuku našao oglas za auto Chevrolet Metro, ’99 godište, i video je da je cena veoma povoljna. Pitao je ženu koja ga je prodavala da li bi pristala da ga, uz doplatu, menja za Xbox One, na šta je ona nakon razmišljanja pristala.

Vilijam je onda krenuo da radi po komšiluku, šišajući travnjake, čisteći lišće i generalno sređujući dvorišta, dok nije sakupio potrebnu sumu za doplatu, i zatim je to odneo vlasnici i zamolio je da dovede auto do ispred kuće da iznenadi majku.

Majka tog dana nije znala gde je otišao, i onda kada se on vratio pozvao ju je napolje, pokazao joj je auto u rekao – ovo je tvoje! Majka se naravno skoro pa rasplakala kada joj je bivša vlasnica predala papire i ključeve, ne toliko zbog auta, koliko naravno zbog prelepog gesta njenog sina.

Sve ovo je saznao i Microsoft, priča je dirnula neke ljude iz Xbox tima, i rešili su da dečaku na adresu pošalju novu Xbox One X konzolu, zajedno sa još dosta bonus stvari. U međuvremenu se javio još jedan aninimni donator koji mu je kupio godinu dana pretplate za Xbox Games Pass!

Pouka ove priče je da se dobrota i marljivost svakako isplate, i naravno – budite dobri prema vašim roditeljima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top