PC

Pretnje i rasistički komentari upućeni razvojnom timu igre Ooblets nakon objave partnerstva sa EGS

Nedavno je Epic Games za svoju prodavnicu uspeo da obezbedi još jednu ekskluzivu, igru Ooblets. To nije neki AAA naslov, već simpatična igra koja prikazuje farmerski život i sakupljanje slatkih stvorenja.

Developeri iz ovog studija, zvanog Glumberland, su povodom partnerstva izdali jednu poprilično dugu izjavu u kojoj brane svoju odluku i odluke ostalih, jer im Epic tako pomaže da svoju viziju igre ispune i donesu gotov produkt na tržište. Još iz samog čitanja se sticao osećaj da je ton izjave pomalo podrugljiv, iako su developeri više želeli da zvuče razigrano.

Developeri su se zbog tog svog tona u poruci susreli za nizom pretnji i rasističkih komentara putem društvenih mreža i mejlova, što je stvarno razočaravajuće i za samu gejming zajednicu ali i za razvojni tim ove igre.

Deo onih besnih zbog ovog poteza je u javnost pustio i lažne informacije i lažirane izjave developera, kako bi na taj način naneli štetu studiju. Epic je i na tom polju pomogao studiju Glumberland i pružio podršku, tako da i posle svih uvreda ljudi iz Oobletsa hvale ovu kompaniju i tvrde da je partnerstvo sa njima ispravan potez.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top