PC

Ubisoft proziva Steam izjavom da poseduje nerealni model poslovanja prema developerima

Još od samog dolaska Epic Games Store platforme u živote PC gejmera, Ubisoft se pokazao kao jedan od prvih partnera ove kompanije po pitanju ekskluzivnosti igara.

U prethodnim mesecima smo videli da je Ubisoft ostvario odličnu zaradu zahvaljujući upravo Epic Gamesu, a sada su iskoristili priliku i da prozovu ljutog neprijatelja – Steam.

Jedan od čelnika kompanije Ubisoft, Kris Erli, je u nedavnom intervjuu izjavio kako je model poslovanja Steam platforme jednostavno nerealan prema developerima. To se pre svega odnosi na to što Steam uzima celih 30% od zarade kroz prodaju igara, zbog čega mnogi studiji ostaju uskraćeni plodova svog mukotrpnog rada.

Steam je to mogao da drži kao jedina velika platforma, ali se sada pojavio Epic koji ujedno pruža znatno veći deo zarade direktno developerima, zbog čega se mnogi upravo i odlučuju na ugovor o ekskluzivnosti.

Ljuta borba ove dve platforme i dalje traje, a Ubisoft ujedno predstavlja i svoju platformu za strimovanje igara, pa ćemo videti kako će se sve ovo završiti.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top