Vesti

I Majkrosoft brine o okolini – praviće se karbon-neutralne Xbox konzole!

Osim činjenice da Sony i Microsoft danas u istom danu prave svoje mesečne emisije/prezentacije o novostima, još jedan dokaz da je trka za novu generaciju već počela je i to što su, gotovo u istom satu, sinoć obe kompanije najavile da će u budućnosti njihove konzole biti više ekološki prijateljske.

Sonijeve planove po tom pitanju možete pročitati u ovoj vesti, a evo šta je odgovor Microsofta.

Microsoft planira da u borbi protiv klimatskih promena značajno smanji njihov “otisak” koji ostavlja u okolini, i plan im je da generalno smanje emitovanja ugljen-dioksida u čitavom lancu proizvdonje, operacija i poslovanja, od nabavke materijala do završnih proizvoda, za 30% do 2030. godine.

Osim toga, najavljuju da će početi sa proizvodnjom konzola koje su karbon-neutralne, odnosno u čijoj proizvodnji nema emitovanja ugljen-dioksida. Ovo je pilot projekat, i trenutno je planirano 825 000 takvih konzola, ali kažu da svakako planiraju i gledaju da razvijaju proizvodnju dalje u tom pravcu.

Podsećaju i da je njihov “biznis” deo kompanije još od 2012. godine karbon-neutralan.

Na kraju, kažu da svu svoju “zelenu” tehnologiju koju razvijaju, planiraju da podele sa ostatkom sveta, jer smatraju da je to takođe način da pomognu očuvanju sredine.

Drago nam je da sve više kompanija shvata koliko je važno da počnemo da budemo svesni opasnosti koja preti našoj planeti, a samim tim i nama, i pogotovo nam je drago kada vidimo lidere naše voljene industrije video-igara da o tome brinu, i tako postaju primer drugima da krenu njihovim stopama.

Ovo su samo neke od pozitivnih stvari koje Microsoft radi ove godine, pa su tako nedavno pokrenuli besplatni kurs programiranja, a brinu i o gejmerima koji imaju posebne potrebe pri igranju.

Detaljni plan Microsofta za “zeleni” Xbox, možete pogledati u ovom blogu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top