PlayStation 5

Korona virus može dovesti do slabe početne prodaje Playstation 5 i Xbox Series X konzola

Izgleda da će korona virus izazvati više problema nego što se to moglo zamisliti kada je u pitanju industrija video igara. Do sada je bilo već nekoliko odlaganja izlazaka zbog otežane produkcije, sa upozorenjima da bi se to moglo nastaviti i u narednim mesecima.

Verovatno ste već čuli da će korona virus imati daleko veći uticaj na ekonomiju sveta, što će dovesti do porasta nezaposlenosti i nove ekonomske krize, a to se može lako odraziti na industriju igara. Dolazak nove generacije konzola je praćen brojnim poremećajima zbog korona virusa, a novi izveštaj analitiče grupe Niko Partners navodi da će se problemi nastaviti i u narednim mesecima.

Pročitajte još: Playstation 5 vs Xbox Series X – bitka na papiru

Izveštaj navodi da je gejming postao primarni izvor zabave za mnoge tokom trajanja pandemije, pre svega na mobilnim telefonima gde su najpopularniji hypercasual naslovi, dok je i na PC-u i konzolama zabeležen porast igrača. Međutim, kada su u pitanju konzole naredne generacije, Playstation 5 i Xbox Series X, prodaja verovatno neće ići po planu zbog nadolazeće krize, koja će dodatno uticati na cenu. Navedeno je kako će korona virus direktno ili indirektno otežati privhatanje naredne generacije, a samim tim i kupovinu, zbog čega je veliki pritisak spao na proizvođače.

(tekst se nastavlja ispod)

U ovom slučaju, cena novih konzola će biti glavni faktor uspeha na tržištu, ko uspe da novu konzolu ponudi po što manjoj početnoj ceni će imati najviše uspeha u prvoj godini.

Za sada su Soni i Majkrosoft tihi po pitanju cene, pošto je ona verovatno i dalje nestabilna zbog nedostatka komponenti. Raniji izvori navode da bi Playstation 5 uz smanjenu proizvodnju mogao imati i veću cenu od planirane, a Microsoft navodno čeka da vidi koliko će PS5 koštati kako bi Xbox Series X ponudio po nižoj ceni.

Ako je tačno, Microsoft ima mudru taktiku, pošto će se cena svakako gledati kada je u pitanju prelazak sa trenutne na narednu generaciju. Ova američka kompanija ima više elemenata u ponudi koji donose uštedu, poput smart delivery funkcije, uz koju kupljena kopija neke igre važi na aktuelnoj i na narednoj generaciji, bez dodatnih troškoa. Takođe, trenutno kolaju glasine da o Xbox Series S konzoli, koja će biti slabija od X izdanja, ali daleko pristupačnija dok next-gen funkcije neće biti znatno uskraćene.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top