PlayStation 4

Prodaja Playstation 4 uređaja ostaje jaka i u susret narednoj generaciji

Najnoviji finansijski izveštaj kompanije Sony je stigao i najinteresantniji deo je svakako onaj vezan za produkciju video igara i prodaju konzola.

Što se prodaje tiče i dalje je aktuelan Playstation 4, koji i pored činjenice da PS5 izlazi za nekoliko meseci beleži odlične rezultate prodaje. U izveštaju vezanom za proteklu fiskalnu godinu je navedeno da je od novembra 2013. godine pa sve do sada prodato ukupno 110,4 miliona Playstation 4 uređaja.

To je skok od preko 10 miliona u odnosu na period manji od godinu dana, pošto je jula prošle godine obelodanjeno da je probijena cifra od 100 miliona. Odlični rezultati se beleže i na polju digitalnog sadržaja, sa ukupno 41 milion korisnika Playstaton Plus servisa.

Što se tiče video igara, digitalna distribucija sačinjava čak 51% ukupne od ukupne prodaje, a to će se pojačati ovoga leta kada očekujemo izlazak dugo iščekivanog The Last of Us 2 i Ghost of Tsushima.

Nedavni izveštaj analitičke grupe Niko Partners je otkrio da će zbog korona virusa i nadolazeće ekonomske krize prihvatanje nove generacije konzola teći sporo i otežano, pogotovu u prvoj godini. Tako će verovatno Playstation 4 nastaviti da se prodaje i u narednom periodu, a ko zna, možda uspe da prestigne rekord po prodaji koji drži Playstation 2, sa preko 155 miliona uređaja.

Sony se u finansijskom izveštaju osvrnuo i na narednu generaciju, gde smo dobili olakšavajuće vesti da Playstation 5 i dalje kao planirani period izlaska ima prazničnu sezonu, kao i da razvoj ekskluziva za PS5 teče neometano i pored korona virusa.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top