PlayStation 4

Sony u Australiji kažnjen sa 2,4 miliona dolara zbog kršenja polise povraćaja novca

U Australiji važi stroga kontrola poštovanja pravila od strane kompanija, pa tako komisiji zaduženoj za zaštitu potrošača uglavnom ne promakne nijedan slučaj povrede prava kupaca.

Australiski komitet koji se bavi zaštitom potrošača je ranije kaznio kompaniju Valve zbog loše polise za povraćaja novca, koju su pratile razne manipulacije i zaobilaženje odgovornosti. Sada je i kompanija Soni kažnjena iz praktično istog razloga i  kršenja zakona u Australiji, što inače prolazi u drugim zemljama.

Ovu japansku kompaniju je dočekala kazna od 2,4 miliona dolara zbog “laganja” potrošača i odbitka zahteva za povraćaj novca, iako su sva pravila ispoštovana od strane kupca. U 5 slučajeva, koliko je bilo dovoljno da se Sony odvede na sud, kod 4 potrošača je odbijen povraćaj novca zbog toga što je igra navodno kupljena digitalno, ili je prošlo 14 dana od kupovine.

Kako bi izbegao obavezu povraćaja novca, kompanija Sony je oštećenim igračima rekla da dozvola za povraćaj zavisi od developera igre, iako je sam Soni bio izdavač igre, dok je određenoj grupi rečeno da se ne može izvršiti povraćaj stvarnog novca, već samo putem novčanika za PS prodavnicu.

Kazna od 2,4 miliona američkih dolata nije preterani udarac u džep kompanije Soni, ali je definitivno dobar podsetnik da se prava potrošača moraju maksimalno poštovati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top