PC

Igrači do sada potrošili preko 1,4 milijardi dolara na igre iz ID@Xbox programa

Jedan od brojnih programa koje kompanija Microsoft ima je ID@Xbox, program koji dozvoljava nezavisnim developerima da sami izdaju svoje naslove za PC i Xbox One platforme i to bez uzimanja ikakve naknade.

Od kada je program pokrenut 2013. godine, pa sve do sada, uspešno je izdato preko 1300 igara, koje su sveukupnu zaradu dovele do 1,4 milijardi dolara. Zarada dolazi od kupovine igrača, a Microsoft je za ID@Xbox zabeležio samo ukupnu svotu, dok pojedinačne broje za najuspešnije naslove nisu podeljene.

Ovaj program najveću zaradu beleži u protekle dve godine, pošto je od jula 2018. godine prikupljeno 400 miliona dolara. Pošto se radi o nezavisnim developerima, Microsoft nema nikakvu kontrolu, tako da nije tačno poznato koliko projekata je u razvoju.

Prema procenama, oko 3400 studija iz 64 zemalja je deo ID@Xbox, i u ovom trenutku se oko 1800 igara nalazi u određenom stadijumu razvoja.

Ovaj program je odličan za nezavisne developere, pošto daruje odličnu šansu za proboj na surovom tržištu, i verovatno ste imali prilike da zaigrate barem neki od naslova, kao što je recimo Dead Cells.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top