Vesti

Koliko je vremena potrebno za izradu jedne Playstation 4 konzole?

Kako se kraj ove godine približava polako ali sigurno, Playstation 5 konzola sve više postaje glavna tema razgovora u oblasti gejminga, dok se PS4 polako priprema za zasluženu penziju.

Ipak, i nakon gotovo sedam godina postojanja ove konzole, tek sada saznajemo jedan zanimljiv podatak sa proizvodnih traka u Japanu. Izveštaj sa portala Nikkei Asian Review, čiji su članovi obišli jednu od proizvodnih linija PS4 konzole, otkriva da je robotima potrebno svega 30 sekundi kako bi sastavili funkcionalni Playstation 4 uređaj.

Proces sastavljanja konzole u potpunosti zavisi od robota, pošto se u pogonu nalazi svega 4 čoveka koji nadgledaju početak i kraj procesa. Ukupno 32 brzih robotskih mašina radi na sastavljanju konzole, a u ovoj fabrici se nalaze i roboti sa sposobnošću sastavljanja fleksibilnih delova kao što su kablovi i trake.

30 sekundi za sklapanje jedne konzole je verovatno prebrzo za ispratiti i daje poprilično impresivne brojke. Ako proizvodna traka radi čitavih 24 sata, onda se za taj period može proizvesti preko 160.000 konzola što nije nimalo naivna brojka.

Sony definitivno nastavlja sa proizvodnjom Playstation 4 konzola, pošto će se kupovina ovog hardvera nastaviti i nakon izlaske petice, koja će možda imati previsoku cenu i ograničen broj uređaja za kupovnu moć potrošača sa ekonomijom pogođenom korona virusom.

Trenutno nije poznato da li se ovaj način proizvodnje primenjuje i kod Playstation 5 konzole.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top