PlayStation 5

Analitičari predviđaju da će PS5 dostići 120 miliona prodatih primeraka za 5 godina

U susret dolasku  nove generacije konzola, ne radi se samo upoređivanje ponude igara i moći hardvera, već i razni analitičari vrše procenu uspeha konzola kada se pojave.

Analiza proističe mahom na osnovu reakcije publike na dosadašnje otkrivanje detalja i događaje posvećene konzoli i igri. U izveštaju sa platforme DigiTimes predviđa se da će prodaja Playstation 5 konzole tokom prvih 5 godina dostići čak 120 miliona prodatih uređaja.

Predviđanja su bazirana i na osnovu proizvodnje koja je za Playstation 5 već započeta, i nedavno je otkriveno da će produkcija Sonijeve konzole za ovu godinu biti duplo veća nego što je prvobitno planirano, sa 5 na 10 miliona.

Izveštaj planiranu prodaju za PS5 poredi sa predviđanjima za Xbox Series X konzolu, gde se navodi da će prodaja za period od 5 godina biti čak duplo manja naspram konkurenta.

Naravno, u praksi će se pokazati da li će Playstation 5 dostići izuzetni uspeh, dok Soni već izgleda u planu ima zanimljive stvari. Neke od njih su opcija za promenu stranica uređaja radi promene izgleda, kompatibilnost sa starijim naslovima, ali mislimo da će cena imati najvećeg uticaja.

Što se tiče zvaničnih detalja, više prilike o novinama ćemo imati početkom avgusta na novom događaju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top