PlayStation 4

DualShock 4 kontroler će biti kompatibilan sa Playstation 5 konzolom, ali ne i sa PS5 ekskluzivama

Pošto je dolazak nove generacije konzola na pomolu, red je znati šta se od stare može iskoristiti, a šta se treba spremiti za čuvanje u ormanu. To je bila najnovija tema na Playstation blogu, koja je donela dvosmerne instrukcije za igrače po pitanju DualShock 4 kontrolera.

DualShock 4 je jedna od periferija koja će funkcionisati sa Playstation 5 konzolom i moći će da se upari, doduše ne i sa ekskluzivama koje dolaze na ovu konzolu. U PS blogu je navedeno da DS4 radi na novoj konzoli, ali samo sa igrama koje su podržane na Playstation 4 konzoli i dostupne su putem backwards-compatibility programa.

Funkcionisanje DS4 na PS5 dolazi kao zgodna opcija za igrače koji su se tokom svih ovih godina navikli na ovaj kontroler u mnogobrojnim igrama, ali je odluka da se samo DualSense koristi za PS5 ekskluzive zapravo sasvim logična.

Sony je već otkrio da DualSense poseduje dodatne sisteme, poput haptičke podrške, koji omogućavaju dodatnu imerziju i video igrama, gde će igrači moći da osete zatezanje strele ili kretanje po lošem terenu/lošim vremenskim uslovima. Kada bi u tom slučaju i DS4 bio uključen, bilo bi to veliko ograničenje za užitak igrača.

Što se tiče drugih Playstation 4 periferija koje će raditi na petici, tu spadaju Platinum i Gold bežične slušalice, volani i slično, dok takođe neće biti potrebe za kupovinu nekog novom modela PS VR uređaja, već će aktuelni odraditi posao sa svojom kamerom, uz dodatni adapter koji svi korisnici dobijaju besplatno.

Ove objave znače igračima koji se pripremaju za prelazak na novu generaciju, ali ključni detalji još uvek nisu poznati, i tiču se cene same konzole(klasične i digitalne), kao i kada će se tačno pojaviti u prodaju na jesen. Na to ćemo morati još da čekamo, pošto ovonedeljni State of Play događaj govori samo o igrama.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top