Vesti

Electronic Arts tužen zbog predatorskih loot kutija u FIFA igrama

Loot kutije i mikrotransakcije kod igara izdavača Electronic Arts su već dugi niz godina tema brojnih kritika i razlog za razvoj mnogih regulacionih mera u državama kao znak borbe protiv mehanika koje štete omladini.

Kompanija Electronic Arts je sada suočena sa tužbom u državi Kalifornija zbog loot kutija u FIFA igrama, tačnije Ultimate Team modovima. Tužba dolazi od ujedinjenih oštećenih strana, koji zahtevaju suđenje izdavaču i naknadu štete koja se procenjuje u oko 5 miliona dolara.

Kako navodi VGC, u tužbi se navodi da paketi koji predstavljaju loot kutije unutar Ultimate Team ogranka FIFA naslova jesu “predatorske i dizajnirane su kako bi privukle igrače da se kockaju”. Loot boxes mehanika u ovom slučaju funkcioniše tako što igrač kupi neki paket za određenu sumu novca i posle sistem sam određuje šta se osvaja, bez naznake kolike su šanse za osvajanje.

Oštećenu stranu koja je pokrenula tužbu čine mahom igrači koji su ogromne količine novca uložili u igri, i naravno bez ikakvih rezultata ostali razočarani. Firma koja je pokrenula tužbu protiv ovog izdavač koristi jedan zakon u Kaliforniji koji kao ilegalni aparat za kockanje definiše neki uređaj kroz koji je moguće dati ulog i na osnovu čega igrač može dobiti priliku da osvoji nešto. Ultimate Team mehanika se uklapa u ovo, ali problem je što loot kutije nisu prepoznate kao kockanje u Sjedinjenim Državama, tako da je jako teško da će se sve ovo održati na sudu.

Electronic Arts je već povukao loot boxes mehanike u određenim državama zahvaljujući njihovoj regulaciji, ali će biti zanimljivo ako sada to bude preokrenuto i u Kaliforniji.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top