Vesti

Otkrivene pune specifikacije nadolazeće slabije i jeftinije Xbox Series S konzole – 1440p/60FPS gejming po nižoj ceni

Specifikacije Xbox Series X konzole poznate su zvanično već nekoliko meseci, ali Microsoft nikako da otkrije jeftiniji uređaj u nadolazećoj Xbox seriji konzola, o kojem smo čuli već nekoliko puta.

Prema određenim glasinama, predstavljanje Xbox Series S konzole se treba održati sada u avgustu, ako se plan iz određenih razloga nije promenio. Dok se to ne ostvari, specifikacije Series S konzole su se već našle na internetu zahvaljujući Tomu Vorenu sa portala The Verge. On je u posebnom tvitu objavio poređenje između moćnije i slabije konzole sa detaljnim specifikacijama, kao i sa prikazom koji će biti pružen igračima.

Na osnovu ovih novih detalja, Xbox Series S će biti 3 puta slabiji od X konzole kada se gleda snaga grafičke jedinice, 4 TFLOPs naspram 12,15, dok će procesor ostati isti. U pogledu RAM memorije, slabija konzola će imati 10 GB dok X nosi 16 giga. Na osnovu slabijih specifikacija, logično je da Xbox Series S neće moći da pokreće igre na istom nivou detalja kao moćniji brat, već će mesto 4K 60FPS sa opcijom za 8K igre biti pokretane u 1440p rezoluciji i 60 sličica u sekundi.

Od drugih detalja, otkriveno je da će Xbox Series S doći bez čitača diskova, i sa potrošnjom manjom od 250W. Cena je i dalje znak pitanja, i nije spominjana u ovom slučaju, ali je logično da će biti jeftinija zbog nižih performansi.

Na internetu je odnedavno počela da kruži neproverena informacija da će Xbox Series X konzola koštati 600 dolara, što je nimalo primamljiva cena za većinu potencijalnih kupaca, pogotovu u doba pandemije korona virusa. Ako se ova glasina kojim slučajem ostvari, onda će Microsoft dobiti dosta veće interesovanje za jeftiniju konzolu. Ostaje samo da se vidi da li će biti još nekih ograničenja po pitanju igara, ali o tome će se verovatno govoriti više na eventualnom predstavljanju.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top