Mobile

Apple dobio naređenje da ne blokira pristup Unreal endžinu, Fortnite se još uvek ne vraća na App Store

Prvi rezultati spora između kompanija Epic Games i Apple su se počeli pojavljivati, i prvobitno se tiču dobrobiti velikog broja developera koji zavise od Unreal endžina, čiji je vlasnik upravo Epic Games.

Kompanija Apple je rešila da zbog pokušaja Epic Gamesa da zaobiđe proces naplaćivanja putem App Store, izbaci Fortnite: Battle Royale sa iste, sa ucenom da će developerske alatke za Unreal endžin takođe biti izbačene. Nedavno je Microsoft stao u stranu kompanije Epic Games, primarno zbog Unreal endžina, kako bi se izbegla ogromna šteta koju bi pretrpeli razni developeri igara.

Sudija koji vodi ovaj spor, Ivon Gonzales Rodžers, naložio je da Apple ne sme blokirati pristup Unreal endžinu i njegovim developerskim alatkama, kako bi se izbegla kolateralna šteta nad licima i kompanijama koje nisu deo spora.

Sa druge strane, Fortnite i dalje ostaje uklonjen na App Store, tako da u suštini Apple i dalje vodi reč nad kompanijom Epic Games. Sudija je naveo da se razmirice dveju kompanije mogu voditi direktno i bez štete nad sporednim licima. Uslov koji je postavio Apple ostaje, a to je da Epic Games ukloni opciju za indirektno plaćanje iz Fortnite i da samim tim igru prilagodi pravilima platforme.

Ako Epic Games poklekne i prihvati ove zahteve, Fortnite će biti vraćen na App Store, ali će se samim tim nastaviti monopol na iOS sistemima, protiv kojeg se Epic već pobunio.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top