Mobile

Prepirke se nastavljaju – Apple navodi da Epic Games tužbu koristi za promovisanje

Prepirke između dveju američkih kompanija i dalje traju i to bez naznake da će uskoro biti privedene kraju.

U ovom slučaju nisu pokretane nove tužbe, ali između kompanija Apple i Epic Games postoji “razmena vatre”. Najnovija izjava koja dolazi iz jabučaste kompanije tiče se navodne politike promovisanja od strane Epic Games, koja pokušava da tužbu i celu situaciju iskoristi za dodatno promovisanje.

Apple navodi da je tužba zapravo pokrenuta zbog slabljenja popularnosti u periodu između oktobra prošle godine i jua 2020. godine, pošto je kompletan proces ispraćen u medijima i Fortnite je kao igra bio glavna tema nedeljama unazad. Prema ovome, Epic kao pokušava da Fortnite načini ponovo relevantnim kroz dugi sudski proces, ali izjava šefa kompanije Epic Games, Tim Svajnija govori drugačije.

Svajni je odgovorio da Apple svoje navode bazira na Google pretrazi, kao i da je zapravo za spomenuti period popularnost igre porasla za 39%. Naravno, tužba je doprinela da Fortnite postane nešto popularniji, ali je ipak Epic izgubio poveću bazu igrača, pošto je igra i dalje zabranjena na iOS uređajima.

Apple kaže da nema ništa protiv da se Fortnite vrati na iOS, s tim što Epic mora prihvatiti uslove korišćenja i plaćati taksu od 30% zarade za svaku transakciju, što druga strana za sada ne prihvata.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top