Mobile

Genshin Impact zaradio preko 100 miliona dolara za samo 2 nedelje

Već smo pisali o Genshin Impact, igri koja je postala najbolje lansirani projekat u istoriji Kine, a sada je otkriven novi uspeh.

Ova igra je izašla kao potpuno besplatna za PS4, PC, ali i Android i iOS platforme, gde je ovaj tip igara(gacha) najzastupljeniji. To je pomoglo da se i pored nepostojanja inicijalne cene ostvari rekordna zarada za dve nedelje. Genchin Impact je zaradio 100 miliona dolara za svega 12 dana.

Zarada ove besplatne igre povratila je u potpunosti troškove njene izrade u studiju miHoYo, koji su otprilike iznosili oko 100 miliona dolara.

Dakle, sva zarada potiče od mikrotransakcija u igri, i zasniva se na postojanju određene vrste loot kutija, koje se porede sa kockanjem. Kritike koje su razne igre u prošlosti dobijale, se izgleda ne odražavaju na Genshin Impact, ali je potrebno pratiti razvoj situacije u narednom periodu.

Genshin Impact je zabeležio ogromnu popularnost u celom svetu, iako postoji kontroverza u vidu određenih ograničenja koja nameće državni vrh Kine kako bi se očuvao integritet.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top