PC

Impresivni Game Boy port igre Disco Elysium možete igrati i na PC-u

Klasični RPG naslov kojeg su mnogi za jako kratko vreme proglasili najboljom igrom u kulturološkoj deceniji za nama, Disco Elysium, još uvek nije izašao za moderne konzole, a i neće baš skoro.

Posvećena grupa fanova uspela je da napravi nešto što je retko ko očekivao – portovali su Disco Elysium na Game Boy. Naravno, ne celu igru, pošto ogromna količina dijaloga koji treba biti prenesen oduzima dosta vremena, već je početnia sekcija igre pretočena u verziju za konzolu koja se pojavila davne 1989. godine.

U pitanju je pravi port koji možete igrati na konzoli, potrebno je samo ROM prebaciti ga na fleš ketridž. Ako ne želite da tragate po tavanu za konzolom, Disco Elysium u 8-bit stilu možete zaigrati i na računaru i mobilnim telefonima.

Port je izuzetno impresivan, sa očuvanom autentičnošću igre, gde je prisutno bacanje kocki koje odlučuje o napretku kroz igru, a i kontrole su sasvim na mestu. Kako to izgleda možete videti i isprobati na ovom linku.

Disco Elysium proslavlja godišnjicu od izlaska, i ako do sada niste imali prilike da zaigrate ovaj odlični cRPG naslov, predlažemo vam da to svakako učinite, bilo u klasičnoj ili Game Boy verziji. Takođe, u pripremi je i Disco Elysium TV serija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top